Gepubliceerd op zaterdag 13 juni 2015

De Vlaamse Agridagen, een van de grootste vakbeurzen voor landbouwers in Vlaanderen, vinden voortaan plaats in de NAVO-hallen in Weelde (Ravels). Het salon wordt georganiseerd door de Boerenbond en verwacht vijftienduizend bezoekers.
Tot vandaag vonden de Vlaamse Agridagen plaats op de campus van Thomas More in Geel, in tenten. “Maar daar hadden we te weinig plaats en konden we ook geen grote landbouwvoertuigen aan het publiek tonen, want die zouden er los door de houten vloer zakken”, zegt Gunther De Mey van de Boerenbond. “Hier in Ravels staan er zeventien immense legerhallen, die elk 150 bij 100 meter groot zijn. Vroeger stonden hier straaljagers van het leger gestald. Dan zullen de moderne tractoren en landbouwmachines er ook wel binnen geraken, zeker?”
De woordvoerder van de Boerenbond noemt de gewezen NAVO-site Weelde Depot een droomlocatie. “Hier in Ravels hebben we ruimte zat, zowel voor de standhouders als de bezoekers. Het militair domein is zo uitgestrekt dat de parkeergelegenheid er nagenoeg onbeperkt is.”
Burgemeester Walter Luyten (CD&V) van Ravels is blij dat het gemeentebestuur gastheer mag spelen voor zo’n groot evenement. “Ravels is nog een echte plattelandsgemeente”, zegt hij. “Met bijna vijftienduizend inwoners en een totale oppervlakte van 9.500 vierkante meter zijn we heel dun bevolkt. De helft van onze oppervlakte is puur platteland: akkers, weiden en stallen.”                    Bron GVA